Ingebrekestelling gemeente
De vereniging heeft bezwaar gemaakt bij de gemeente tegen een besluit. De gemeente moet daarop binnen zes weken reageren. Als ze dat willen verlengen dan moeten ze de vereniging op de hoogte stellen. Als je als vereniging niets hebt gehoord en die zes weken zijn wel voorbij kun je een brief sturen. Dat noem je een ingebrekestelling. Met die brief geef je de gemeente nog twee weken. Neemt de gemeente dan weer geen besluit dan heb je recht op een dwangsom.
Wat je zelf moet opnemen
De ingebrekestelling verwijst naar een eerder door de vereniging ingediend bezwaar. Je moet de verwijzing naar bezwaar zelf opnemen.
Samenvatting
Bevat de volgende bepalingen:
- verwijzing naar eerder bezwaar;
- aanhalen wettelijke grondslag termijnen;
- aankondiging termijn en dwagsom.
Context ingebrekestelling
De overheid is verplicht om binnen bepaalde termijnen te reageren op jouw bezwaren. Die termijnen staan in de Algemene Bestuurswet. De eerste termijn is zes weken. Heb je dan geen antwoord, dan kan de gemeente dat verlengen met nogmaals zes weken. Maar heb je helemaal geen reactie? Dan heb je recht op een dwangsom op grond van de Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen. Voordat je daar recht op hebt moet je een zogeheten ingebrekestelling sturen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.